Sağlık Turizmi
- Asya Hastanesi
- Sağlık Turizmi
İletişim
NO: +90 532 376 26 92
Mail: [email protected]
NO: +90 532 789 62 78
Mail: [email protected]
NO: +90 545 834 68 69
Mail: [email protected]
NO: +90 505 476 61 35
Mail: [email protected]
NO: +90 507 527 28 23
Mail: [email protected]
NO: +90 533 397 87 10
Mail: [email protected]
NO: +90 506 884 49 00
Mail: [email protected]
NO: +90 538 589 22 79
Mail: [email protected]
Dünyada sağlık maliyetlerinin artması, bazı tedavilerin kendi ülkelerinde yapılmaması, ülkeler arasında işbirliğinin artması, ulaşımda kolaylıkların olması, sağlık hizmet kalitelerinin dünyanın farklı bölgelerinde gelişmesi ile dünyada sağlık turizmi kavramı gelişmiştir.
HASTANEMİZ, T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK TURİZMİ DAİRE BAŞKANLIĞI TARAFINDAN YETKİLENDİRİLEN “SAĞLIK TURİZMİ YETKİ BELGESİNE” SAHİP KURULUŞLARDAN BİRİDİR. Detaylı bilgi ve liste için tıklayınız.
Sağlık turizmi, kişilerin sağlık hizmeti almak amacı ile farklı ülkelere tedavi amaçla yaptığı seyahatlerine denir.
Sağlık Turizmi genellikle 4 ana başlık altında toplanmaktadır.
1. Termal sağlık turizmi
2. Medikal Turizm
3. Yaşlı Turizmi
4. Engelli turizmi
Sağlık turizmi, hastaların ve hasta ailelerinin rahatlığını sağlamak için tıbbi seçenekleri sunmayı hedeflemektedir. Gelişmiş ülkelerdeki eğitim ve refah seviyesinin yüksek olmasına paralel olarak sağlık hizmetleri sunumu da yüksek maliyetli olmaktadır. Gelişmiş ülkelerde yaşlanan nüfusun sağlık ihtiyaçları ve sağlık giderlerinin payı her geçen gün artmaktadır. Sosyal güvenlik maliyetlerinin artan giderleri sosyal güvenlik kurumlarını zorlamaktadır. Bu sıkıntıları aşmak için, gelişmiş ülkelerde bulunan sosyal güvenlik kurumları ve özel sigorta kurumlarının kaliteli tıbbi hizmet sunan ve yakında yer alan ülkelerle paket anlaşmalar yaparak sağlık hizmetlerini düşük maliyetli alma çabaları görülmektedir.
Son yıllarda, Türkiye’nin de gelişmiş ülkelerdeki nitelikli sağlık hizmetleriyle rekabet edebilecek düzeyde sağlık hizmetleri sunmasından dolayı dünyanın dört bir yanından tedavi amacıyla turistler gelmektedir. Özellikle 1990’lı yıllar sonrasında kamu sağlık hizmetlerine ilaveten özel sektörün de sağlık hizmetlerine ciddi yatırımlar yaptığı görülmüştür.
Bu gelişmeler sonucunda, Avrupa standartlarıyla yarışabilecek düzeyde özellikle büyük illerde özel sağlık kuruluşları artmaya başlamıştır. Yapım ve işletme bakımından yüksek maliyetleri olan söz konusu sağlık tesislerinin yurt dışı pazarlara açılması bu maliyetlerin azaltılması açısından giderek zorunlu bir durum almaktadır. Ayrıca, coğrafi konumu ve sağlık sektöründeki yetişmiş ve eğitimli insan gücü sağlık turizminde Türkiye’nin önemli avantajları arasındadır. Sağlık turizmi tıbbi amaçlı gelen hastaların yanı sıra ülkemizde ki doğal zenginlikler sayesinde kaplıca ve termal suları ile şifa sunmaktadır.